HÍVJON 06-30-52-52-612

Sporthálók

Meglepő – talán -, de viszonylag kevés olyan sportág létezik, melyben a háló ne játszana valamilyen szerepet.

A sportháló egy rendkívül átfogó fogalom, amin belül se szeri, se száma a sport űzéséhez funkcionálisan elengedhetetlen különböző kapuhálók-nak (mint. pl. foci-, kézilabda-, gyeplabda, stb.), a  pálya-hálóknak (mint pl. teniszháló, röplabdaháló, stb.).

Ugyanakkor majdnem ilyen fontos kellékei az adott labdajáték – illetve bizonyos atlétikai ágak – gördülékeny és biztonságos űzésének a labdafogóhálók, védőhálók.

Funkciójuk többszörös, hisz ma már alig elképzelhető egy gördülékeny – és a közönség számára biztonságos – labdajáték jó minőségű, masszív labdafogóhálók nélkül, vagy pl. a kalapácsvetés, baseball megbízható, masszív extrém szilárdságú védőhálók nélkül. De ugyancsak védőhálókat használnak pl. a golf-, a sí-, vagy a squash gyakorlása során.

A professzionális – lelkiismeretes – gyártó/forgalmazó az érdeklődő partnertől gondosan „begyűjti” az információkat a leendő, telepítésre kerülő labdafogó, védőháló eltervezett használati körülményeire vonatkozóan.

Nagyon fontos, hogy a kültéri használatra az egyre növekvő intenzitású UV-sugárzásnak, a téli időjárási viszonyoknak (hó, jég, fagy és az ezekhez többnyire társuló erős szél) hosszútávon ellenálló, folyamatos használatra alkalmas labdafogóhálót, védőhálót ajánljon, gyártson a megbízható, jó nevű gyártó.

A tornatermekbe, sportcsarnokokba egész más szempontok szerint kell a megfelelő minőségű, de szintén UV-stabilizált és nagy szilárdságú labdafogóháló-típust, védőhálót kiválasztani.

Reméljük, hogy a fenti rövid áttekintés révén valamelyest sikerül rávilágítani, hogy az a sokak által csak mellékes tartozéknak tekintett eszköz, a sportháló – mely, mint kapuháló, pályaháló, labdafogóháló, védőháló ölt testet – cseppet sem elhanyagolható, másodlagos kellék, hanem ugyanolyan fontos, mint a labda, a kalapács, vagy éppen az baseball ütő, esetleg a játékvezető sípja.